Stichting  Natuurrijk

Natuurrijk bij RTV Krimpenerwaard

Kees Beaart van de Stichting Natuurrijk vertelt vol passie over het educatieve en biodiversiteits-versterkende werk en de toekomst plannen van de stichting in de Krimpenerwaardse natuur. Werk door vrijwilligers in het belang van de bomen, planten, dieren en al die mensen die de natuur een warm hart toedragen in dit unieke gebied.

Natuurrijk genomineerd voor de Steenbreek Trofee

We zijn trots om te mogen aankondigen dat Natuurrijk genomineerd is voor de Steenbreektrofee 2023. Het is al de derde eervolle vermelding die we dit jaar hebben gekregen. Het begon met de onderscheiding die we van de Partij voor de Dieren kregen voor ons jarenlange werk aan de biodiversiteit in de Krimpenerwaard. Kort geleden kregen we de Nationale Vrijwilligersprijs en als derde nu deze nominatie! Het kan bijna niet op. 

Lees hier het juryrapport van Stichting Steenbreek over Natuurrijk. 

Schermafbeelding 2023 07 14 om 14.54.53
Foto vroege voegels

Natuurrijk bij Vroege Vogels

Natuurrijk was op de radio bij Vroege Vogels! De verslaggever Henny Radstaak kwam langs op Natuurrijk en heeft een mooie reportage over ons gemaakt. We spreken over de nieuwe plannen, natuurmuur en kreeftenbarrière. En we konden duidelijk maken dat Natuurrijk een mooie rol kan spelen in het verbeteren van de biodiversiteit. Het is op 11 juni uitgezonden en je kunt het nu zelf horen.

Met deze link kom je er, klik dan op "speel uitzending af". Ons item begint op 33.20min.

Natuurrijk verdrievoudigd!

Natuurrijk is sinds 26 november 2021 met 2,15 hectare (= 21.500 vierkante meter) uitgebreid.  We kochten van de provincie Zuid-Holland een voormalig weiland dat ligt voor het al ruim veertig jaar bestaande Natuurrijk. Tijdens het bezoek aan de notaris in Gouda, werd eveneens de schenking door Birgitte en Kees Beaart van het “oude” Natuurrijk aan Stichting Natuurrijk officieel geregeld. Dit perceel heeft een grootte van 1,2 ha = 12.000 vierkante meter, zodat het nieuwe Natuurrijk ofwel Natuurrijk XL bijna 3,5 ha groot is.

Ereleden

George en Sophie de Valk -  De aankoop van het perceel van de Provincie Zuid-Holland werd mogelijk gemaakt door een genereuze gift van Sophie en George de Valk, die zowel de aankoopprijs als de notariskosten voor hun rekening namen. Zowel George, die als secretaris van Stichting Natuurrijk nauw betrokken was bij de aankoop, als Sophie zijn door het huidige bestuur van de Stichting als erelid benoemd.

Ontvang de nieuwsbrief van Stichting Natuurrijk